Over ons

“Elke keuze is politiek”

Aleksandra Paszkowska, vriend en mentor.

logo mvg

Inclusief en aanpasbaar

Het project moet lingerie aanbieden die voldoet aan de behoeften van vrouwen, hun morfologie, hun leven en hun ethiek. Marie Van Gils werkt aan ontwerpen die zich aanpassen aan lichamen, sneden die ze volgen en verfraaien zonder ze te vervormen of te beperken.
Omdat de lichamen van vrouwen niet gefixeerd zijn, en elke dag en elke maand evolueren op het ritme van cycli, tijd, stress …, maakt een systeem van elastische aanpassing het mogelijk om de stukken aan te passen aan elk moment en morfologie.
Het maatbereik is ook breder dan de meeste andere merken: stukken variëren van 36 tot 48 en van A tot F in een reguliere collectie. Andere maten zijn op bestelling verkrijgbaar.
Zijn ze erg klein, heel rond, in transitie … de creaties van Marie Van Gils zijn gericht op vrouwen die bewust zijn van hun lichaam en hun wensen; die de tijd nemen om naar zich te luisteren en te kiezen wat het beste bij hen past.

Belgisch en handgemaakt
Elk stuk is Belgisch vanaf het ontwerp tot de verkoop.
De creaties van Marie Van Gils worden bedacht, getekend, gedrukt en geassembleerd in haar atelier in Elsene. Elke collectie omvat een lang onderzoeks- en ontwerpwerk om Belgisch design in de wereld van lingerie te promoten.
Het doel is om een semi-op maat stuk gemaakt in België te creëren.

 Duurzaam en lokaal 

De creaties houden vast aan de huidige uitdagingen en worden gedacht om de laagst mogelijke milieu-impact en een grotere lokale impact te hebben.
De stoffen zijn geselecteerd uit hoogwaardige dead-stoks om deze uitzonderlijke stoffen een tweede leven te geven. Ze worden vervolgens in Brussel gedrukt met patronen die exclusief voor de collecties zijn ontworpen.
Alle andere elementen (elastiek, draden, metalen bevestigingen, verpakkingen, enz.) Worden gekozen bij Europese leveranciers.
Lokale productie maakt het ook gemakkelijk om de onderdelen aan te passen aan de behoeften van de klant (principe van semi-op maat gemaakt).

“Lingerie temt het lichaam. Het is niet de bedoeling om anderen te verleiden door een beeld, maar je bent zelf het voorwerp van je eigen verleiding. De structuur beschermt je lichaam, de openingen onthullen het.”